Ale sie dzisiaj zdziwiłem, mój dwu letni syn dzisiaj otworzył sobie tylne drzwi siedząc w foteliku więc długo sie nie zastanawiając zablokowałem drzwi ale ku mojemu zdziwieniu po drugiej próbie zdrzwi znowu sie otworzyły mimo ze były zablokowane :shock:
I rzeczywiscie blokada wszystkich drzwi działa tylko do jedokrotnego szarpnięcia za klamkę a juz drugie pociągnięcie klamki otwiera drzwi.
Czy mozna jakoś vagiem ustawić tak blokadę co by sie nie otwierała po drugiej próbie otwarcia?
Powinieneś mieć uruchomioną blokadę otwarcia tylnych drzwi, która uniemożliwia otwarcie drzwi od środka niezależnie od liczby "pociągnięć" za klamkę.
Żeby ją znaleźć musisz otworzyć tylne drzwi i szukać w okolicy zamka, tak jakby w szczycie drzwi powinna być ta blokada. Kluczykiem lub śrubokrętem przekręcasz i sprawa załatwiona...oczywiście jeśli auto jest w to wyposażone.
Ale sie dzisiaj zdziwiłem, mój dwu letni syn dzisiaj otworzył sobie tylne drzwi siedząc w foteliku więc długo sie nie zastanawiając zablokowałem drzwi ale ku mojemu zdziwieniu po drugiej próbie zdrzwi znowu sie otworzyły mimo ze były zablokowane :shock:
I rzeczywiscie blokada wszystkich drzwi działa tylko do jedokrotnego szarpnięcia za klamkę a juz drugie pociągnięcie klamki otwiera drzwi.
Czy mozna jakoś vagiem ustawić tak blokadę co by sie nie otwierała po drugiej próbie otwarcia?
a po co VAG ? otwórz drzwi i przekreć kluczykiem blokadę która jest koło zawiasu. miałem to samo
Komentarz